Friday, 2 November 2012

TUTORIALS | Letak Mata Doodle Di Doodle

Assalammualaikum
Ceria Time!
Hari ni tetiba je buat tutorial. Dah lama tak online lepas tu tup tup buat tutorials.Apa-apa jelah. Ok. Tutorials ni di-request oleh Fiqah.
 1) Korang lukis doodle korang.
2) Ctrl + O > Keluar window macam kat bawah ni > Search mata doodle yang korang berkenan > Tekan > Okey. Lepas tu automatik doodle korang tu tak ada. Bukan tak ada. Cuba korang tengok bawah sekali ada macam 2 tab kan ? Tekan tab pertama tu lepas tu keluarlah doodle korang. Tekan Ctrl + A lepas tu tekan Ctrl + C lepas tu pergi kat tab pertama and tekan Ctrl + V.
 3)Korang edit mata doodle tu macam kat gambar bawah ni. Ikut no. dia ye.
 4) Yeah ! Dah siap. Lepas tu save.

 Amacam ? Boleh cuba ?? Selamat mencuba.


6 comments:

Aina Sofea said...

Gambar tuhh nak carik mana ?

Nurul said...

Carilah kat mana-mana. Nanti adalah tu.

Aina Sofea said...

oh , jadi , kna download dululah ?

Nurul said...

yup ^_^

syiela said...

alamak akak mapu tengok je :)

Nurul said...

Mampu tengok je ? Alahai~ Buatlah sekali.

m
e
s
s
a
g
e
 
This blog+author+design fully edited and the designer is Nurul. Don't steal my design !