Saturday, 30 June 2012

Can You Read This ?

Assalammualaikum
Smiley ^_^


Komen " I'm awesome. " kalau korang boleh baca.




Freebies | Gajet Untuk Melukis

Assalammualaikum
Smiley ^_^


Korang bolehlah melukis kat bawah ni.



Friday, 22 June 2012

Double Underline Link Hover

Assalammualaikum
Smiley ^_^


Hehe. Apa tu ? Tutorials ni sama macam entry ini tapi berlainan tajuk dan Nurul nak credit tutorials ni kat kak Lyssa Faizureen

1) Design > Edit HTML > F3 and seacrh this code

a:hover {

2) Copy and paste BAWAH code yang korang jumpa tadi.

border-top: 2px dashed #000000;
border-bottom: 2px dashed #000000;
}
3) Preview dulu , baru save.

ABC : Korang boleh tukar colour kat SINI 


Thursday, 21 June 2012

Link Underline Hover

Assalammualaikum
Smiley ^_^


Tutorials baru !! Nurul buat sendiri tau. Dapat inspirasi nak buat lepas baca entry ini dan ini.
Tapi tak jadi Link Double Underline-lah ! Tak apalah! Janji jadi. Follow step below.

1) Design > Edit HTML > Tick Expand Widget > F3 and seacrh this code.
a:hover {
p/s : Kalau tak jumpa , korang cari a:visited { pastu paste a:hover {

2)  Jumpa ? Good. Copy and paste kat bawah a:hover { tu.
text-decoration:underline;
border-bottom: 2px dotted #000000;
padding: 0px;
}
3) Preview dulu. Kalau tak ada error , save ajalah.

ABC : Korang boleh tukar. Makin bertambah nombor , makin tebal lah
ABC : Pilih satu je ! Dotted/dashed/solid
ABC : Boleh tukar. Tengok SINI
Komen-komenlah sikit kalau menjadi. 


Monday, 18 June 2012

Cara Nak Ambil URL Gambar

Assalammualaikum
Smiley ^_^


GOOGLE


1) Search picture yang korang nak. Then , tekan picture yang korang nak macam gambar di bawah.



2) Korang right click then Open Image in New Tab.


Ambil URL yang Nurul petakkan je tau !

Photobucket

1) Search picture yang korang nak , pastu cursor korang sentuh picture yang korang pilih.


Yang Nurul kotakkan tu , korang tekan je Direct Link tu. Nanti , automatik akan di-copied.

Glitter-Graphics

1) Korang masuk SINI.
2) Pilih picture mana yang korang nak. Korang tekan tau picture yang korang nak tu.
3) Korang scroll bawah pastu jumpa code dia kan ?


Yang Nurul petakkan tu , korang ambil je link tu. Yang lain jangan !

Selamat mencuba ^_^


Header Ghaib

Assalammualaikum
Smiley ^_^


Hehe .. Mungkin Nurul dah ajar tapi yang ni lain. Lepas dia hilang,
dia muncul balik. Tak faham ? Cuba korang sentuh header Nurul.
Ada jadi macam ni tak ?

Before


After



1) Design > Edit HTML > Tick Expand Widget > F3 and search this code.

h1.title {
or
#header h1 {
or
#header {
or
/* Header
or
/* Content 

2) Copy and paste kat ATAS code yang korang jumpa.

#header:hover {
-webkit-transition: 1.0s;
-webkit-transform: rotate(0deg);
opacity:.01;
}
3) Preview dulu. Then , save. 

TAKENOTE
Kod #header { atau /* Header tu korang paste kat BAWAH. Faham ? Like this.


Jadi tak ? Kalau jadi komenlah.


Random Giveaway By Cik Fie

Assalammualaikum
Smiley ^_^


Hehe...Join GA ni. Tapi banyaklah nak kena like , follow dan join group.
Err , maaflah kalau saya merungut tadi.


Nak join ? Klik aje banner di atas.
Huhu ! Penat tau. Penat ? Yelah. Sebab aku follow blog+like+follow twitter
para sponsor semua.

Tag ? Err. Saya nak tag siapa ?
Lynda
Miera

Hadiah

Best hadiahnya. Tekanlah words HADIAH kat atas tu.

Bye.



Tuesday, 12 June 2012

Doodle Sponsor GA

Assalammualaikum
Smiley ^_^

Hehe .. Ada seorang akak ni nak Nurul jadi sponsor dalam GA dia. Nurul pun cepat-
cepatlah buat doodle untuk pemenang. Tapi , pastikan pemenang tu perempuan.

Sebab Nurul buat doodle perempuan. 
Nak tengok ??




Sunday, 10 June 2012

Freebies | Best Friend Fingers

Assalammualaikum
Smiley ^_^

Hehe .. bagi freebies lagi . Tapi kali ni , mungkin buruk .

http://1.bp.blogspot.com/-Z-j8uHQnqpY/T9Su6pFgRAI/AAAAAAAAAjw/Z7v4wllzxes/s320/best+friend+black.png

http://3.bp.blogspot.com/-n2_VpX9M0GE/T9Su8g85wzI/AAAAAAAAAj4/K0kW8Ax5FZw/s320/best+friend+blue.png

http://4.bp.blogspot.com/-sMA58FGNgPw/T9Su-h8b3yI/AAAAAAAAAkA/rwOsf2qGqi4/s320/best+friend+brown.png

http://2.bp.blogspot.com/-axwT8aRjI3Y/T9SvBL5QG3I/AAAAAAAAAkI/IACJ_hYL31o/s320/best+friend+green.png

http://2.bp.blogspot.com/-szrw9r0zfp0/T9SvDA9SJbI/AAAAAAAAAkQ/4gQFS8P9c7o/s320/best+friend+orange.png

http://2.bp.blogspot.com/-sTjH9-zgXto/T9SvEzD5EHI/AAAAAAAAAkY/I3ly0RfVwxc/s320/best+friend+pink.png

http://4.bp.blogspot.com/-VjA-O7Q1bm0/T9SvHTVyQXI/AAAAAAAAAkg/rMqhI82YPlQ/s320/best+friend+purple.png

http://3.bp.blogspot.com/-Bi7mhFtMSWU/T9SvJ2FO4TI/AAAAAAAAAko/iN-odiEKzdk/s320/best+friend+rainbow.png

http://2.bp.blogspot.com/-gF0p0s6NwWQ/T9SvLwknc0I/AAAAAAAAAkw/8VI5rUIwL58/s320/best+friend+red.png

http://3.bp.blogspot.com/-XuLSWBegbeI/T9SvNyBqv5I/AAAAAAAAAk4/9RaVvOQvrJY/s320/best+friend+tor..png

http://3.bp.blogspot.com/-NMtPKceHQcA/T9SvQHNyVVI/AAAAAAAAAlA/Fcuth-V1FfM/s320/best+friend+white.png

http://2.bp.blogspot.com/-KI9k3TFLOf8/T9SvSVBI9lI/AAAAAAAAAlI/R0Wd1sD9pSs/s320/best+friend+yellow.png



Freebies | Cute Doodle

Assalammualaikum
Smiley ^_^

Nurul nak bagi doodle. Doodle ni same macam doodle yang Nurul buat segmen tu ..
Hope you like it.

http://3.bp.blogspot.com/-sFGb5oWmE88/T9RYHXDC8cI/AAAAAAAAAiU/xuQyu7yUFhE/s320/doodle+chocolate.png

http://2.bp.blogspot.com/-NxOJ-TNReKk/T9RYI0UDe3I/AAAAAAAAAic/hA36tMagEpM/s320/doodle+hijau.png

http://4.bp.blogspot.com/-uOVv87jW7aA/T9RYKjynvGI/AAAAAAAAAik/X2WJSzNBWEE/s320/doodle+hitam.png

http://1.bp.blogspot.com/-PIzWiUKhxZE/T9RYMZd1baI/AAAAAAAAAis/Q1GICEeAAqI/s320/doodle+kuning.png

http://4.bp.blogspot.com/-N1cG9_REh6s/T9RYQds7lxI/AAAAAAAAAi0/SAMe9C63tIc/s320/doodle+merah.png

http://4.bp.blogspot.com/-XldS7LkWZO4/T9RYR8ucEfI/AAAAAAAAAi8/rC2SLTv_raU/s320/doodle+oren.png

http://1.bp.blogspot.com/-8abQkAxxilU/T9RYTmk05II/AAAAAAAAAjE/LU_r3w-qk5M/s320/doodle+pelangi.png

http://3.bp.blogspot.com/-f7zACbm7Lac/T9RYVQkUAjI/AAAAAAAAAjM/2ghOCm1G4Vw/s320/doodle+pink.png

http://4.bp.blogspot.com/-X5qdCoaXjow/T9RYXC97XtI/AAAAAAAAAjU/9Yy1FYEJoEU/s320/doodle+purple.png

http://1.bp.blogspot.com/-eDNo29yNQHk/T9RYY9--aVI/AAAAAAAAAjc/BrD9UageV5Y/s320/doodle+putih.png

http://4.bp.blogspot.com/-onIYgzRtsDk/T9RYbJIIOdI/AAAAAAAAAjk/w_4IAPFK5-Y/s320/doodle+tor..png



m
e
s
s
a
g
e
 
This blog+author+design fully edited and the designer is Nurul. Don't steal my design !