Sunday, 27 January 2013

Back To Hostel !

Assalammualaikum
Ceria Time!
Hai ! Hari ni Nurul kena balik asrama. Korang yang request tutorial tu nanti Nurul akan jawab segalanya bila Nurul cuti nanti oke ? Sorry tau. Sekarang ni ada seorang akak ni selalu komen blog kita. Nak hadiah kutt. Nurul nak follow blog dia tapi tak tahu macam mana. Ainur Athikah, silalah bagi link url blog akak ye ^_^

Akak Ainur dari tak ada kat senarai list pengomen tegar, terus tempat kedua mengalahkan pengomen lain. Pehh ! Dasyhat sangat. Nurul nak minta tolong boleh ? Baca dan follow blog INI boleh ? Follow je pun tak apa. Blog tu blog ketua pengawas dekat sekolah Nurul merangkap abang ex-jiran Nurul. Sedih sangat bila baca blog abang Qayum tu. Follow lah oke ?

Nurul~ Nurul~ Nurul~
Erkk ! Oke lah. Homework dah panggil. Bye !!

Akak senior kat asrama semua baik tapi kak Anis lagi baik ! Bye. \(^_^)/

LIKE THIS PAGE

Monday, 7 January 2013

1TH ANNIVERSARY BLOG GIVEAWAY BY NURUL

Assalammualaikum
Ceria Time!
Hai korang ^_^ Nurul cakap nak buat GA untuk blog Nurul kan ? Korang nak sponsor pun boleh ^_^ Kalau nak sponsor, bagitahu Nurul kat SINI oke ?
http://2.bp.blogspot.com/-gUPr7yC4XUk/UOevc4is0II/AAAAAAAAChI/wOTVe3EsdeE/s1600/banner+giveaway.png
Syarat join :
1. Mesti ada blog.
2. Warga negara Malaysia.
3. Follow blog Nurul dan sponsor.
4. Like PAGE Nurul dan sponsor.
5. Sediakan 7 soalan yang korang nak tanya Nurul kat dalam entry.
6. Letak banner kat atas tu kat entry dan link kan banner tu kat entry ini.
7. Wish korang untuk Nurul dalam entry. /Wish ni untuk hari jadi Nurul pada 6/1/2013/
8. Tag kawan blogger korang. Pastikan diorang nak join sekali.
9. Dah siap, publish. Lepas tu sent kat kotak komen ini. Kalau tempat lain tak diterima atau komen macam ini : http://blablabla.blogspot.com/ 

Tarikh tutup :
5/1/2013 hingga 28/2/2013
Kalau GA ini tak melebihi 15 peserta, GA akan dibatalkan !

Hadiah :
Doodle dari Nurul untuk 2 pemenang. FOLLOW | FOLLOW | LIKE
Topup RM5 untuk 1 pemenang dari Nurul.
Topup RM5 untuk 2 orang dari Kak Dedeq. FOLLOW
Bloglistx2 dan reviewx2 dari Saadah. FOLLOW | KLIK /Pastikan habis loading/
Headerx1 , blog reviewx1 dan bloglistx3 dari Puteri Saffawani. FOLLOW | FOLLOW | FOLLOW
Voucher RM5 (Semua peserta), Voucher perfumex5. FOLLOW
Keychain GAMBAR. FOLLOW | LIKE
Hadiah akan di-update dari semasa ke semasa.

Pada 6/1/2013 : 
Hari jadi Nurul ^_^

Rasanya tak ramai yang nak join sebab siapalah Nurul ni kan ? Yang tag tu, kalau kawan tak nak join pun tak apa. Bye ^_^


Thursday, 3 January 2013

MASUK ASRAMA

Assalammualaikum
Ceria Time!
*Gambar tak ada kaitan
Hai korang ^_^ Nurul cuma nak bagitahu yang Nurul mungkin akan jarang update blog, jarang BW blog korang dan jarang komen blog Kak Cci. Kalau Nurul tak komen blog kak Cci, tak dapatlah Nurul nak tengok doodle yang comel-comel belaka dan hadiah.

Sekarang ni kat blog kak Cci nak 10 pengomen tegar setiap bulan. (kuttlah) Nurul selalunya top 6 pengomen tegar tapi sekarang Nurul di tangga yang kesembilan. Uwaa TwT Tempatku makin menurun ! Mana taknya ? Sejak Nurul sekolah menengah ni, asyik sibuk je.

Minggu depan dah tak boleh lagi dah. Mesti Nurul tak tersenarai top 10 lagi sebab Nurul masuk asrama minggu depan. Mesti jarang update blog T_T Lepastu tak dapat hadiah setiap hujung bulan. Uwaa !! Nak hadiah kak Cci. Nak hadiah kak Cci. Nak hadiah kak Cci !! (Jadi budak kecil kejap XD)

Yang pasal GA yang Nurul cakap tu memang akan ada tapi Nurul akan mulakan GA tu esok. Korang cepatlah join tau ! Nak sponsor pun boleh juga ^_^ Tapi buat masa sekarang Nurul tak ada sponsor lagilah. Siapa yang nak sponsor ye ?

LIKE MY PAGE AT BELOW ^_^

TUTORIAL : DUA BACKGROUND

Assalammualaikum
Ceria Time!
Preview :


Hai :D It's me. Nurul Fatihah. 12 year old and student of SMK Bandar Putra.
Follow the step :
1. Suka hati nak letak dekat mana. Kat HTML/Javascript ke kat post ke suka hati oke ?
2. copy and paste kat tempat yang korang nak letak.

<style>
#background1{
width:250px;
background:#000000;
padding:10px;}
#background2{
background:#FFFFFF;
padding:15px;}
</style>
<div id="background1">
<div id="background2">
LETAK AYAT KORANG KAT SINI< /div></div>
3. Save.
Yang classic template copy and paste kat bawah </style>

ABC : Ubah ikut kelebaran yang korang suka
ABC : Warna background pertama
ABC : Warna background kedua
ABC : Letak ayat apa-apa pun.
Bye ^_^
Credit to-Afiqah Junizan




Wednesday, 2 January 2013

NEW YEAR GA BY CIK AKMA

Assalammualaikum
Ceria Time!
Nak join ? Tekan je banner comel tu ^_^
Akma Le'Shoppe :
Online shop yang menjual barang-barang make up. Blog yang cantik dan harga yang berpatutan.
Nak tudung warna biru ^_^
Tag :
1. Miera
2. Cci
Join sekali ye ^_^


DAPAT KE MASUK MAJALAH ?

Assalammualaikum
Ceria Time!
Hurm, best sekolah tadi ^_^ First time masuk sekolah menengah memang best. Cuma hari ni hingga hari Jumaat ada orientasi. Sakit belakang asyik duduk je kat Dewan. Oke, berbalik pada tajuk entry. Nurul ada send kat Yezz! pasal blog Nurul. Tahu kenapa Nurul send pasal blog Nurul kat Yezz! ? Sebab Nurul nak blog Nurul masuk majalah dan sebagai hadiah untuk hari jadi Nurul yang ke-13 nanti pada hari Ahad ni.

Yezz! cakap dia akan buat penilaian dulu sebab ramai yang bagi blog diorang kat Yezz! So, Nurul kena banyak berdoalah semoga dapat walaupun harapan untuk blog masuk kat magazine sangat tipis. Korang pun berdoalah sekali ^_^ Teringin nak blog masuk magazine macam kak Lyssa Faizureen, Nisa Kay, Miraa Hussien, Abang Apit dan kak Irine Nadia. Tapi kalau tak dapat, boleh send blog Nurul kat majalah lain pula.

Hari jadi Nurul pada 6/1/2012 dan blog Nurul akan berusia satu tahun pada 18/1/2013 !!! Nanti Nurul nak buat GA untuk blog Nurul. Korang join tau ^_^ Assalamualaikum.

Minta-mintalah dapat masuk majalah. Amin ^_^



m
e
s
s
a
g
e
 
This blog+author+design fully edited and the designer is Nurul. Don't steal my design !