Friday, 24 May 2013

Mini Segmen : 2 Days

Assalammualaikum
Ceria Time!

http://belogfiqahcheeky.blogspot.com/2013/05/mini-segmen-2-days.html
Gambar yang saya nak kak Fiqah vektorkan ialah gambar burukk ni >.<
http://2.bp.blogspot.com/-JUrCOkwfJ6c/UZ9mUt4dH8I/AAAAAAAACnI/L2_IVXQnsLc/s1600/DSC01794.JPG
Kak Fiqah tekan je gambar saya tu nanti terus pergi tab lain :)

Saturday, 18 May 2013

Sepi, Sunyi, Alone Forever :')

Assalammualaikum dan selamat sejahtera
Ceria Time!

Hai :D Nurul dah lama tak taipkan ? Nurul tak ada mood sepanjang Nurul duduk dekat asrama :') Bukan sebab asrama tu tak best tapi sebab Nurul TAK ada kawan :( Sangat lonely oke ?

Q : "Kenapa tak keluar asrama ?"
A : Sebab nanti susahkan abah nak kena hantar. Dahlah sekolah tu jauh dari rumah.

Q :  "Takkan tak ada transport ?"
A : Memang ada tapi tak ke lagi menyusahkan abah nak kena bayar duit tambang RM80 ? 
     Keluarga Nurul bukannya kaya. Orang sederhana je.
Q : "Dah tu ? Kenapa masih nak stay lagi ?"
A : Sebab Nurul ada Alia Syaheeda. Seorang yang cool ^_^ Dia sorang je yang kawan dengan 
     Nurul dekat kelas. Dia BUKAN hosteler ye!

           Nurul tak tahu nak bergaul. Dulu dekat sk orang yang kawan dengan Nurul tapi dekat smk lain :( Nurul nak kawan dengan diorang tapi tak tahu perangai diorang macam mana ? Nurul ni GEDIK so, Nurul rasa macam tak layak nak kawan diorang :(

           Tambahan pula, Nurul dibenci orang ramai dekat asrama tu. Nurul cuba untuk buat lawak tapi takut diorang tak ketawa. Tak ke nanti bengang ? Nurul cuba untuk berbual tapi Nurul tak tahu nak berbual pasal topik apa ? Family ? Itu privacy. Pelajaran ? Boring :( Boyfriend ? Nurul sebenarnya tak berapa suka cakap pasal lelaki ni.

Nurul dekat asrama selalu menangis. HAHAHA. Macam mengada-adakan ? Nurul kalau dah tak dapat menanggung rasa sedih, Nurul akan menangis sebab itu je boleh buat Nurul lega. Nak luahkan ? Luahkan dekat siapa ? Nurul tak ada kawan. Nurul hanya mampu tahan, sabar dan berharap agar Nurul mampu bertahan sehingga habis smk.

Dahlah. Nurul tak mampu lagi nak taip. Bye :) Maaf bagi yang request tutorial dan yang order edit blog tuu. Nurul agak stress tahun ni. So, korang request dan order dekat orang lain ye ? Assalamualaikum :')

m
e
s
s
a
g
e
 
This blog+author+design fully edited and the designer is Nurul. Don't steal my design !