Saturday, 28 January 2012

Header Hilang

Assalammualaikum
Smiley ^_^

Hari ni , Nurul nak ajar pasal header. Bila cursor sentuh header , header tu akan hilang.

Before

p/s : header Nurul buruk. Jangan layan

After


 Design > Edit Html
 Tekan F3 dan cari kod ni.
h1.title {
atau
#header.hi { 
atau
#header { 
atau
/* Header 
atau
/* Content
 Copy and paste kat ATAS kod yang korang cari tu.
#header:hover {
  pandding-left:160px;
  -webkit-transition: 2.5s;
  -webkit-transition: rotate(6 deg);
  opacity:.0.1;
}
 Preview dulu baru save.

Mama : Pilih nak right ke left
Papa : Kalau tak sesuai, tukarlah
Abang : Kalau nak slow , just put 3 and so on
Kakak : Kalau buruk , ubahlah. Tapi lagi bagus kalau tak ubah sebab akan memeningkan kepala.

Peringatan !
Bagi kod /* Header dan #header { , paste kod kat BAWAH bukan kat ATAS 




Tuesday, 24 January 2012

Cara Pisahkan Header Dari Blog

Assalammualaikum
Smiley ^_^

Nurul malas nak membebel. Jom kita pisahkan header dari blog.

 Design > Edit Html > Tick Expand Widget
 Tekan F3 dan cari code ni.

/* Header
 Jumpa ? Good. Copy and paste kat ATAS code */ Header.

.header-outer, .content-inner {
  background-colour: transparent;
}
.main-outer, .tabs-outer {
  background-colour: $(content.background.colour);
}
.tabs-inner .widget ul {
  margin: 0px-15px;
}
.content-inner {
  pandding: 0px;
}
 Preview dulu, baru save.


Status Update

Assalammualaikum
Smiley ^_^

Hari ni, Nurul nak ajar pasal status update. Hah ? Apa tu Nurul ? Ya Allah ! Yang kat atas blog Nurul ni.


Nampak ? Nak buat , nak buat ! Nak buat ? Jom !

1) Design > Edit Html > Tick Expand Widget.

2) Tekan F3 dan cari code ni.

<head>
3) Jumpa ? Good. Copy and paste kat ATAS code yang korang cari.

<div style=' position:absolute; top:0px; left:20px; width:200px;'><center style='text-align: right;'>STATUS UPDATED!</center><div style='Background-image:url(URL BACKGROUND); repeat; padding: 5px; border:1px solid #000000; filter:alpha(opacity=1.5); border-radius:5px;'><center><marquee>KATA-KATA KORANG</marquee></center></div><div style=' position:absolute; top:50px; left:50px;'/></div> 
4) Save.

Mama : Tajuk status korang
Papa : url background yg korang nak letak
Abang : Warna border. Nak cari TEKAN SINI
Kakak : Ayat korang e.g Selamat datang ke blog saya.




Monday, 23 January 2012

Vote Nurul Di Social Media Week 2012

Assalammualaikum
Smiley ^_^


Korang boleh tolong Nurul tak ? Vote Nurul. Please !!! Nurul merayu. Tekan Sini dan cari www-duniaphotoscape.blogspot.com. Tolonglah ! Vote Nurul. Nanti Nurul follow blog korang.

Sunday, 22 January 2012

Luahan Hati | Blog Baru

Assalammualaikum
Smiley (^_^)

Seperti yang korang tahu, blog aku dah kene hacked by Amirul. Tak percaya ? Tengok sini LINK. Tah mamat berok mana yang hacked blog aku. Tapi tak mengapa, aku tak kisah sebab aku boleh buat blog baru. Seberapa banyak ko hacked aku pun, aku boleh buat blog baru. 

Entry pendek je


m
e
s
s
a
g
e
 
This blog+author+design fully edited and the designer is Nurul. Don't steal my design !