Monday, 3 September 2012

TUTORIALS | Lukis Doodle Guna Paint Tool SAI

Assalammualaikum
Smiley ^_^

Nak belajar ? Follow this step.
Tutorials ni ditanya oleh Fiqah.

Hehe..Orang ni tanya bukan suruh buat tutorials. Haha ! Aku GEDIK.
Orang tanya pasal Photoshop , aku buat tutorials pasal Paint TOOL SAI..
Sebenarnya caranya sama je cuma berlainan softwarekan ??

1) Ambil pensel , mula melukis kat atas kertas A4 *bukan kertas kajang


2) Scan/take picture doodle yang korang lukis tu kat internet. Buka Paint Tool SAI korang.

Buat apa yang Nurul petakkan...

3) Mula melukis dan mewarna...

Kalau nak berhentikan line tu , tekan 2 kali.

4) Untuk mencantikkan lagi doodle korang , korang tekan buatng mata tu macam gambar di bawah.


5) New > Save As > Namakan doodle korang > Pastikan PNG > Save



Nak Transparent-kan ? Klik HERE...

Komenlah kalau rasa tutorials ni berguna...


5 comments:

fiqah hamed said...

Wah..thanks buat tuto..nnt fiqah cuba..tapi tak tahu cara nak scan/take a picture tuh..

Nurul said...

Awak boleh tangkap gambar guna camera..

cci said...

comey sangat... ^_^ nurulnya art trade pon akak x sempat nk bls agi.. ^_^ saba ek..

Nurul said...

Eh ? Kak Cci nak bagi art trade balik ke ?? Tak payahlah .. Membazir tenaga kak Cci pula nanti nak kena melukis... Lagipun Nurul bagi IKHLAS tau ...

budakacamata said...

bagus tuto nii . dah lama carikkk . akhirnya jumpa . :D A+ for you dear . :')

m
e
s
s
a
g
e
 
This blog+author+design fully edited and the designer is Nurul. Don't steal my design !