Wednesday, 8 August 2012

Date Header Ber-icon Terkeluar

Assalammualaikum
Smiley ^_^


Tutorials ini dipinta oleh kakak kita yang kawaii~
Click pada gambar kalau nak tengok dengan lebih jelas.

Step By Step.
1) Buat gambar untuk date header dulu. Tak faham ? Tengok kat bawah ni. Buatlah pakai software apa pun such as Photoshop | Paint Tool SAI | Photoscape | Paint.Net ke ?

2) Design > Edit HTML > Tick Expand Widget > F3 and search this code.
.date-header {
or
h2.date-header {
 3) Copy and paste kat BAWAH kode yang Nurul suruh cari tu ye.
height:40px;
margin:-15px -20px -500px -115px;
padding: 30px 300px 105px 10px;
background: url(URL PICTURE) no-repeat;
position:absolute !important; position:relative; float:left;
text-align: center;
font-family: Calibri; font-size: 12px; color: #000000;
}
4) Preview dulu baru save.

ABC : Letaklah url gambar date header korang. Boleh di-upload di SINI.

Komenlah kalau menjadi.


6 comments:

cci said...

da siap da tutor.. ma ceh... nanti nak wat lah.. ma ceh bebanyak.. ^_^

Nurul said...

Welcome.. Buatlah kalau nak :)

fiqah hamed said...

Blog ini makin lama makin cantik.. (:

Nurul said...

Terima kasih...Blog awak pun cantik juga. Malah lagi cantik.

Princess Syazliyana said...

url image x reti buat lah xD huhu ..

Nurul said...

Pulak dah..

m
e
s
s
a
g
e
 
This blog+author+design fully edited and the designer is Nurul. Don't steal my design !