Friday, 3 August 2012

Buat Tulisan Underline | Bold dan Blockquote

Assalammualaikum
Smiley ^_^


Hehe... ada juga yang tak tahu nak buat tulisan underline dengan bold.
Apalah ! Terutama Newbie. Kesiankan ? Tak apa Nurul nak ajar ni.
Lihat dengan teliti.
Tapi korang kenalah hias dulu tapi macam mana ? Korang tengok kat sini.

BOLD
1) Design > New Post > Taiplah apa-apa yang korang nak > Tekan simbol B kat atas tu macam kat bawah ni.


*Korang highlight ayat yang korang nak bold kan tu.
*Tekan simbol B kat atas tu


*Kan jadi ^_^ tapi Nurul punya blod berwarna.

Underline
2) Highlight ayat yang korang nak > Tekan Simbol U.


*Mula-mula memang macam tu tapi bila dah publish , menjadi. 

*JADI !!! YEAH.

Blockquote
3) Highlight ayat yang korang nak > Tekan simbol " ni.


*Memang tengok tak ada apa-apa. Tapi lepas publish , jadi.
*Ayat yang kita nak quote tu akan ke bawah sedikit or ke tepi.


4) Preview dulu. Barulah Publish.

SEMOGA BERJAYA ^_^ Adios. Jemput-jemputlah komen sekali kalau jadi.



1 comment:

rAIHan said...

nice tips dear..^^

btw ur button badge is here..
http://sukacakapsorang.blogspot.com/2012/08/button-badge-project-part-5.html

m
e
s
s
a
g
e
 
This blog+author+design fully edited and the designer is Nurul. Don't steal my design !