Monday, 18 June 2012

Cara Nak Ambil URL Gambar

Assalammualaikum
Smiley ^_^


GOOGLE


1) Search picture yang korang nak. Then , tekan picture yang korang nak macam gambar di bawah.



2) Korang right click then Open Image in New Tab.


Ambil URL yang Nurul petakkan je tau !

Photobucket

1) Search picture yang korang nak , pastu cursor korang sentuh picture yang korang pilih.


Yang Nurul kotakkan tu , korang tekan je Direct Link tu. Nanti , automatik akan di-copied.

Glitter-Graphics

1) Korang masuk SINI.
2) Pilih picture mana yang korang nak. Korang tekan tau picture yang korang nak tu.
3) Korang scroll bawah pastu jumpa code dia kan ?


Yang Nurul petakkan tu , korang ambil je link tu. Yang lain jangan !

Selamat mencuba ^_^


4 comments:

Siti Syaqiq said...

thanks dear...

Nurul said...

Welcome :)

Farah Aisyah said...

mcm mana kita nk ambik code header gambar yg kita buat dekt photoscape?

Nurul Fatihah said...

Yang tu kena upload kat imgur.com

m
e
s
s
a
g
e
 
This blog+author+design fully edited and the designer is Nurul. Don't steal my design !