Thursday, 8 March 2012

Buat Header Paling Simple

Assalammualaikum
Simley ^_^

Hari ni Nurul nak ajar buat header. Korang buat header ikut tutorials ni kan ? Kali ni , Nurul akan ajar korang buat header paling simple ! Tak payah guna Photoscape or Photoshop or Whateverlah !



  •  Korang pergi Templat Designer untuk mengetahui jenis font header korang. B4 that ! Korang tukar dulu ! Cari Page Header Text Colour or whateverlah ! Korang mesti tekan transparent kan ? Tukar ! Tukar kepada warna kegemaran korang.
  • Dah tahu jenis font header korang ? Good. Edit Html > F3 > search jenis font header korang. Contoh : Font Header korang Sunshiney. So, korang carilah Sunshiney.
  • Found ? Hah ! Kat sebelah font Header korang de no. size header kan ? Contoh
<Variable name="headerFont" description="Page Header Font"
           type="font" default="normal normal 210% Verdana, Arial, Sans-serif;" value="normal normal 100px Sunshiney">
Nampak yang Nurul Bold kan tu ? Hah ! tukar lah. PERHATIAN !!! jangan letak size header lebih dari 200px kerana header akan menjadi terlalu besar.

  • Preview if menjadi. Then, Save ! Siap !


No comments:

m
e
s
s
a
g
e
 
This blog+author+design fully edited and the designer is Nurul. Don't steal my design !