Saturday, 28 January 2012

Header Hilang

Assalammualaikum
Smiley ^_^

Hari ni , Nurul nak ajar pasal header. Bila cursor sentuh header , header tu akan hilang.

Before

p/s : header Nurul buruk. Jangan layan

After


 Design > Edit Html
 Tekan F3 dan cari kod ni.
h1.title {
atau
#header.hi { 
atau
#header { 
atau
/* Header 
atau
/* Content
 Copy and paste kat ATAS kod yang korang cari tu.
#header:hover {
  pandding-left:160px;
  -webkit-transition: 2.5s;
  -webkit-transition: rotate(6 deg);
  opacity:.0.1;
}
 Preview dulu baru save.

Mama : Pilih nak right ke left
Papa : Kalau tak sesuai, tukarlah
Abang : Kalau nak slow , just put 3 and so on
Kakak : Kalau buruk , ubahlah. Tapi lagi bagus kalau tak ubah sebab akan memeningkan kepala.

Peringatan !
Bagi kod /* Header dan #header { , paste kod kat BAWAH bukan kat ATAS 




m
e
s
s
a
g
e
 
This blog+author+design fully edited and the designer is Nurul. Don't steal my design !